Ons adres:
Algemene elektriciteitswerken
Wim Van Veirdeghem
Vurstjen 43, 9940 Evergem
Bel ons:
0479 58 08 69
Openingsuren:
Ma-Vr: 8:00-18:00
Za: 8:00-12:00
U heeft een vraag? Contacteer onsAlgemene-elektriciteitswerken-Wim-Van-Veirdeghem-logo-varkentje
Algemene-elektriciteitswerken-Wim-Van-Veirdeghem-logo
branddetector-of-rookmelder-evergem

Branddetectie

Een brandalarm voor je woning, appartement of bedrijf

Slimme brandmelders die zorgen voor een gerust gemoed.brandpreventie-elektriciteit-van-veirdegehem

Voorkomen is beter dan genezen. We weten het allemaal. Toch wordt een brandalarm vaak over het hoofd gezien. Een goed geplaatste rookmelder of branddetector kan nochtans vaak veel kwaad of grote schade voorkomen aan je geliefde eigendom. Soms kan het zelfs je leven redden.

Deze toestellen zullen altijd sneller een brand in het beginstadium ontdekken dan iemand die al dan niet toevallig in de buurt is. Ze werken immers 24/7. Zo kan in de meeste gevallen tijdig ingegrepen worden en een uitslaande brand voorkomen worden.

Elektriciteit Van Veirdeghem werkt uitsluitend met superieure systemen die betrouwbaar zijn in detectie en bescherming.

 

Vanaf 2020 zijn in alle woningen rookmelders verplicht!

   Momenteel is een rookmelder al verplicht in 40% van de Vlaamse woningen. Afhankelijk van bouwjaar, verhuur of andere situaties.

   Tegen 2020 moet in Vlaanderen elke woning op elk verdiep van een rookmelder voorzien zijn. Geen uitzonderingen meer.

   Dit hebben de Vlaamse meerderheidspartijen recent beslist.

   Het ideale moment om je alvast in orde te stellen met deze nieuwe wetgeving. Zo voorkom je ook zware teleurstellingen mocht het mis gaan en blijkt dat je geen rookmelder had geïnstalleerd.

 

Branddetectie bestaat in verschillende soorten en combinaties

Standaard rookmelderrookmelder-elektriciteit-van-veirdeghem

   Een rookmelder registreert enkel de dichtheid van de rookdeeltjes in de lucht. Deze kunnen van diverse bronnen afkomstig zijn. Het is de eenvoudigste vorm van branddetectie, maar ook het meest gevoelig voor foutieve meldingen.

Optische rookmelderoptische-rookmelder-elektriciteit-van-veirdeghem

   Een optische rookmelder detecteert de hoeveelheid rookdeeltjes in de lucht. Wanneer deze een bepaalde grens overschrijden gaat er een alarm af. Het is een goed hulpmiddel om een brand in een vroegtijdig stadium te detecteren. Voor ruimtes met een hoge stofconcentratie is het wel minder geschikt.

Thermische branddetectorthermische-rookmelder-elektriciteit-van-veirdeghem

   Wanneer de temperatuur een bepaald aantal graden bereikt zal het alarm afgaan. Ook als de temperatuur op korte tijd snel stijgt. Minder geschikt dus om een beginnende brand te detecteren, maar wel minder gevoelig voor een vals alarm in stofrijke omgevingen.

Multi detectormulti-detector-elektriciteit-van-veirdeghem

   Een multi branddetector combineert verschillende criteria alvorens een alarm te geven. Hierdoor heb je een accurate melding met weinig kans op een vals alarm.

Smart detectorsmart-detector-elektriciteit-van-veirdeghem

   Dit is het meest geavanceerde branddetectiesysteem voor superieure bescherming. Door de combinatie van een optische, thermische, infrarood- en CO-sensor reageert dit systeem snel en accuraat op echte brand. Het systeem is vrijwel feilloos voor valse alarmen.

Branddrukknopbranddrukknop-elektriciteit-van-veirdeghem

   Een branddrukknop wordt hoofdzakelijk toegepast in appartementsgebouwen, openbare gebouwen en bedrijven. Je drukt op de knop als ergens een brand detecteert. Hierdoor kan er snel ingegrepen worden en voorkom je schade aan de andere delen van het gebouw.

 

Welk branddetectiesysteem kies ik?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren.

   Met bijna 20 jaar ervaring hebben wij alle expertise in huis om je optimaal te adviseren in branddetectie. Contacteer Elektriciteit Van Veirdighem voor een offerte voor jouw persoonlijke situatie.

   Voor appartementsgebouwen, openbare ruimtes en bedrijven schrijft de brandweer voor welke systemen er geplaatst moeten worden. We leveren en plaatsen al deze systemen volgens de voorgeschreven regels.

 

U heeft nog een vraag of wenst een offerte voor branddetectie?

Contacteer ons. We helpen je graag op weg met jouw brandveiligheid!
X

Branddetectie

Stel ons je vraag en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

Kies je favoriete platform en deel je interesse